Są
teraz na topie. Królują na półkach supermarketów i przyciągają nasz wzrok
leżakując w skrzynkach na lokalnych targach. Łatwo dostępne i niedrogie mogą
stanowić doskonałą podstawę deseru dla nawet tych niespodziewanych gości.
Gwarantujemy,
że brzoskwinie
pod kruszonkową pierzynką nie
pozwolą Ci popaść w rutynę. Podawaj je z bitą śmietaną, jogurtem, miodem,
serkiem mascarpone lub z lodami. Baw się i eksperymentuj.
Lista
Twoich zakupów:
- 3 duże
brzoskwinie (połówka dla jednej osoby),
- 2 łyżki
mąki,
- 2 łyżeczki
masła,
- 2 łyżki
płatków owsianych,
- szczypta
cynamonu,
- 1 łyżeczka
cukru,
- miód.
Potrzebujesz
też:
- naczynia
żaroodpornego,
- piekarnika.
UWAGA:
Nie
wybieraj małych, spłaszczonych brzoskwiń zwanych UFO. Nie wyglądają tak okazale
po podaniu, a nam chodzi zwłaszcza o prezencję deseru.
Zrób
to tak:
1.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
2.
Przekrój brzoskwinie na pół, wyjmij pestki i polej każdą po wierzchu odrobiną
miodu.
3.
Brzoskwinie przełóż do żaroodpornego naczynia.
4.
Pyszną kruszonkę przygotujesz mieszając ze sobą: mąkę, płatki, cynamon, cukier
i masło.
5.
Po ułożeniu kruszonki na brzoskwiniach wsuń naczynie do piekarnika na około 20
minut.
PARTYTIMEWEBSITE.PL
ŻYCZY SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz