piątek, 4 września 2015

Brzoskwiniowy raj od kuchni

Są teraz na topie. Królują na półkach supermarketów i przyciągają nasz wzrok leżakując w skrzynkach na lokalnych targach. Łatwo dostępne i niedrogie mogą stanowić doskonałą podstawę deseru dla nawet tych niespodziewanych gości. 




 Gwarantujemy, że brzoskwinie pod kruszonkową pierzynką nie pozwolą Ci popaść w rutynę. Podawaj je z bitą śmietaną, jogurtem, miodem, serkiem mascarpone lub z lodami. Baw się i eksperymentuj. 

Lista Twoich zakupów:
  • 3 duże brzoskwinie (połówka dla jednej osoby),
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 łyżeczki masła,
  • 2 łyżki płatków owsianych,
  • szczypta cynamonu,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • miód.
Potrzebujesz też:
  • naczynia żaroodpornego,
  • piekarnika.
UWAGA:
Nie wybieraj małych, spłaszczonych brzoskwiń zwanych UFO. Nie wyglądają tak okazale po podaniu, a nam chodzi zwłaszcza o prezencję deseru. 


Zrób to tak:
1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
2. Przekrój brzoskwinie na pół, wyjmij pestki i polej każdą po wierzchu odrobiną miodu.
3. Brzoskwinie przełóż do żaroodpornego naczynia.  
4. Pyszną kruszonkę przygotujesz mieszając ze sobą: mąkę, płatki, cynamon, cukier i masło. 
5. Po ułożeniu kruszonki na brzoskwiniach wsuń naczynie do piekarnika na około 20 minut. 
    

PARTYTIMEWEBSITE.PL ŻYCZY SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz